«Godkjent våtromsbedrift er et kvalitetsstempel»

NÅ ER HAN «GODKJENT»: Tømrermester og bedriftseier Espen Skjærholt er opptatt av kompetanse. Oslo-gutten var bare 23 år gammel da han tok mesterbrevet. Nå er bedriften også Godkjent våtromsbedrift. Foto: Rune Midtskogen
NÅ ER HAN «GODKJENT»: Tømrermester og bedriftseier Espen Skjærholt er opptatt av kompetanse. Oslo-gutten var bare 23 år gammel da han tok mesterbrevet. Nå er bedriften også Godkjent våtromsbedrift. Foto: Rune Midtskogen

TEKST OG FOTO: RUNE MIDTSKOGEN

INGIERSTRAND: – Det er viktig å ha kompetanse og de godkjenninger som kundene etterspør. Jeg opplevde at kundene spurte om jeg hadde godkjenninger på våtrom, og da var valget enkelt: jeg søkte om medlemskap som Godkjent våtromsbedrift. Med mesterbrev og A- og B-sertifikat var det en grei sak. Godkjent våtromsbedrift er et kvalitetsstempel, sier Espen Skjærholt til Fagrådet for våtrom. 

Riktig yrkesvalg

Vi møter den sindige og blide tømrermesteren i en hytte på Ingierstrand. Her – med Oslofjorden som nærmeste nabo – er 29-åringen godt i gang med byggingen av en praktfull hytte.

Les også: Fagrådet med kurs i uavhengig kontroll

I oktober 2015 startet Nordstrand-gutten for seg selv, og siden har han hatt fulle ordrebøker. I dag har firmaet Bygg & Tømrermester Skjærholt AS fire ansatte hvorav to lærlinger.

– Jeg lærte veldig mye av mine tidligere arbeidsgivere, men hadde et sterkt ønske om å starte opp for meg selv. Jeg er veldig interessert i faget, leser og oppdaterer meg om det som skjer. Skal du drive for deg selv, er det viktig å være trygg på deg selv, men du må også tørre å prøve nye ting. Jeg storkoser meg når jeg kan snekre og bruke hodet, og har aldri angret på at jeg ble tømrer, forteller han.

– Fagrådet merker at kundene i større grad etterspør riktig kompetanse. Vi mottar ukentlig henvendelser fra bedrifter som ønsker å bli Godkjent våtromsbedrift. Det er svært gledelig å registrere at stadig flere bedrifter seriøst ønsker å bli gode og levere riktig jobb første gangen, sier fagsjef i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud.

Mesterlig utdanning

Espen var bare 23 år gammel da han tok mesterbrevet.

 – Mesterutdanningen var lærerik og viktig, og jeg hadde stor nytte og interesse av utdannelsen, og ville ikke vært foruten. Du blir ingen bedre tømrer, men flinkere til å styre bedriften. Jeg får tilbakemeldinger på at enkelte kunder kun ønsker en mester. Kompetanse blir bare viktigere i tiden som kommer.

Les også: HENTet inspirasjon fra Fagrådet

Han innrømmer at det tidvis kan være slitsomt med eget firma. Men han klager ikke. Rett og slett fordi han liker det.

– Jeg prøver å ha et normalt liv ved siden av, men det er ikke bare enkelt. Jeg snekrer 8-9 timer mandag til fredag, og sitter med kontorarbeid på kveldstid og litt i helgene. Det kan virke som om enkelte kunder forventer at du er tilgjengelig 24-7, men det kan jeg bare ikke. Mine to viktigste arbeidsverktøy er utvilsomt mobilen og hammeren, sier Espen Skjærholt.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?