Håndverksrådene du bør følge

ERFAREN: Oslo-advokat Ola Fæhn bruke rmye tid på å løse konflikter. Han kommer til Våtromsdagene.
ERFAREN: Oslo-advokat Ola Fæhn bruke rmye tid på å løse konflikter. Han kommer til Våtromsdagene.  Foto: Rune Midtskogen

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen

Oslo: – Mitt inntrykk er at det i dag skal mindre til før det oppstår en klage fra forbruker enn det var tidligere. Det kan blant annet skyldes at det er blitt mer fokus på forbruker-rettigheter i mediene. På vårt kontor har vi både forbrukere og håndverkere som kunder, sier Ola Fæhn til Fagrådet for våtrom.

Den erfarne Oslo-advokaten jobber til daglig hos Forbrukeradvokaten, og skal holde innlegg på Våtromsdagene som arrangeres 6.-7. september i Oslo.

52-åringen kommer med tre punkter han mener håndverkeren generelt bør bli flinkere til:

  • Skriv ned hva du og kunden er blitt enige om. Ikke minst hva gjelder pris. Her oppstår det ofte konflikter fordi det er forskjellige meninger om hva partene er blitt enige om. Dette er en bransjesykdom.  
  • Ikke påta deg flere oppdrag enn du du har kapasitet til. Har du allerede mye jobb, så gjør det ferdig før du påtar deg flere oppdrag. Da kan det oppstå forsinkelser, krangler og misnøye.
  • Jobb mer med deg selv om å bli mer proff og mindre hissig. Smil og kommuniser med kunden. Det ligger mye psykologi reklamasjonssaker. Du kan løse mye på å legge mer vekt på psykologi.

Fæhn uttalte nylig i det digitale nyhetsmagasinet for Godkjente våtromsbedrifter, 1:50, at han mener håndverkeren må kontraktfeste BVN.

– Alt ved BVN er bra og solid. Myndigheten burde bestemt at BVN bør være en minstestandard.

Han har også ført statistikk på hvilken håndverksbransje som har flest klagesaker. Der vinner rørleggeren tett fulgt av elektrikeren. Samme gjelder tall fra Klagenemda for håndverkstjenester for fast eiendom og fra Forbrukerrådet (2017).

– Rør og el er også mer utsatt enn andre fagområder. En lekkasje kan få store konsekvenser, sier Fæhn.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?