Kurs i uavhengig kontroll - våtrom

Kurs i uavhengig kontroll - våtrom 2024

Kontroll av våtrom

Kurset i Uavhengig kontroll (SAK 10) - våtrom er utviklet av Fagrådet for våtrom i samarbeid med Vinger Takst og Byggvurdering (VTB AS).

Kursinstruktører: Fagsjef i FFV, Bjørnar Hansen, daglig leder i FFV, Vidar Hellstrand og Arne Hansen fra VTB AS.

Tittel: «Alle leser regelverket forskjellig! Hva er det som egentlig gjelder?».

Målsettingen med kurset er bevisstgjøring i forhold til hva regelverket sier og hvordan dette tolkes. Vi gir anbefalinger ut ifra dette. I tillegg vil vi gi gode eksempler på gjennomføring av uavhengig kontroll i praksis. 

NB! Kurset har ikke spesielt fokus på etablering av kontrollforetak, men vi er innom dette temaet også.

Kurset er aktuelt for de som utfører kontroll og de som er ansvarlige for prosjektering og utførelse av våtrom.

Kursinnholdet er treffende i forhold til det som erfares i bransjen: Feil fokus på kontrollområder og omfanget av kontroll, forskjellige tolkninger av regelverket, tvetydige veiledningstekster, manglende forståelse hos de som prosjekterer og utfører, samt konflikter som følge av dette.

Neste kurs:                  - ny dato kommer til høsten - 

Påmeldingsfrist:          Meld din interesse på epost her

Kurssted:                     Best Western Plus Oslo Airport, Ravineveien 11, 2060 Gardermoen

 

 

 

 

AGENDA

Dagskurset gjennomføres i tidsrommet kl. 09.00–15.45  

 • 09:00                  Velkommen - introduksjon av kurset     
 • 09:15  10:00      Sentral godkjenning og krav (SAK) – når er det krav til kontroll, krav ved forskjellige tiltaksklasser – hva ligger i ansvarsrettsområdet Fuktsikring, krav til uavhengighet m.m.                 
 • 10:00 – 10:15      Pause                   
 • 10:15 – 11:30     Avtalevilkår mellom kontrollør og bestiller – tips i forhold til ansvar regulering, oppdragsvilkår osv.    Hva kontrolleres det mot? (referansegrunnlag)    Krav i TEK og viktige tekniske anvisninger (viktige detaljer sluk og mansjett, fall og toleransekrav, TG’er og forutsetninger for bruk)    Kontroll av prosjektering og utførelse – når gjør man hva, og hva med prefabrikkerte våtrom og våtrom bygget iht. bransjenormer?
 • 11:30 – 12:15      Lunsj                    
 • 12:15 – 13:00      Produksjonsunderlag – hva menes med dette? Hva betyr dette for kontrolløren og for den som kontrolleres? – Prosjektering etter standarder, hva er avvik og håndtering av avvik, hvem skal ha avviket, hva er avvik og hva er «relevante avvik", krav til lukking av avvik m.m.   – Rutinemaler for kontrollforetak og sluttrapport
 • 13:00 – 13:10      Pause
 • 13:10 – 14:10      Gjennomføring av UK i praksis og verktøy for uavhengig kontroll – hvordan forholde seg til det man møter i praksis (eksempler)
 • 14:10 – 14:20      Pause
 • 14:20 – 15:45      (Fortsettelse) Gjennomføring av UK i praksis og verktøy for uavhengig kontroll – hvordan forholde seg til det man møter i praksis (eksempler)

 

Det utstedes kursbevis i etterkant.

PRISER

 Pris per person:

 • Godkjente våtromsbedrifter: Kr. 4.500,-
 • Andre: Kr. 5.500,-

Servering/bevertning og kursmateriell er inkludert i prisen.

 

Ønsker du å komme i kontakt med oss?