Ønsker meldeplikt på våtrom

SERIØS: Byggmester Bent Fuglerud er Godkjent våtromsbedrift, seriøs og hardtarbeidende.
SERIØS: Byggmester Bent Fuglerud er Godkjent våtromsbedrift, seriøs og hardtarbeidende.

TRANBY: 35-åringen har lommene fulle av erfaring. Og er seriøs fra a til å. Bent fra Lier ved Drammen har drevet eget tømrerfirma i 11 år. I dag er de to: Han og en lærling.

– Jeg er heldig som hele tiden har fulle ordrebøker. Jeg må dessverre ofte si nei til jobber, men jeg kan ikke ta på meg mer enn jeg kan håndtere. En blir fort sårbar når en driver et lite firma, sier Bent Fuglerud til Fagrådet for våtrom.

Les også: Derfor bør du kontraktfeste BVN

Vi møter den sindige byggmesteren på et byggeprosjekt i Tranby, Lier - bare få minutters kjøretur fra Drammen. Her bygges det en gigantisk enebolig med fantastisk utsikt. Bent Fuglerud AS er totalentreprenør.

Han er drivende engasjert i faget, og er aktiv i Byggmesterforbundets lokalavdeling i Buskerud.

– Jeg er heldig som har en så flott jobb - og vi har ikke opplevd misfornøyde kunder. Det er viktig å være seriøs og gjøre et skikkelig stykke arbeid. Utførelse, prosjektering og sikkerhet henger sammen. Og dokumentasjon blir bare viktigere. Og glem for all del ikke å kommunisere med kunden. Finn ut hva han egentlig vil før du setter i gang.

Bent bygger også bad. Og selvfølgelig er byggmesteren Godkjent våtromsbedrift.

– Jeg bygger bad etter Byggebransjens våtromsnorm. Det er en trygghet for kunden. BVN er et oversiktlig og godt verktøy som flere bør bruke. Jeg er fortsatt tilhenger av at det bør være meldeplikt på våtrom, og det bør være et organ som tar stikkprøver. Generelt bør det være langt mer tilsyn på byggeprosjekter enn det er i dag, da kunne en luket ut de useriøse aktørene. Det slurves og gjøres mye dårlig arbeid, men heldigvis er det også mange seriøse firmaer, sier han.

Les også: Dette må du vite om teknisk godkjenning

– Mange med lang erfaring har ønsket bygningskontrollen og kontrollen til vannverket tilbake – men den tid er forbi. Men økt tilsyn kan være en vei å gå. De seriøse har ingenting å frykte, sier faglig leder i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?