I dette våtromsfirmaet jobber det flest elektrikere

SERIØSE: Elektriker Leif Welhaven Løchen (til venstre) og rørleggermester Truls Woldum tar hver minste jobb seriøst. I år bygger de rundt 50 bad. – Gode rutiner er med på å skape gode resultater – og vi er svært nøye med dokumentasjon og sjekklister som også kunden blir satt inn i, sier de to.
SERIØSE: Elektriker Leif Welhaven Løchen (til venstre) og rørleggermester Truls Woldum tar hver minste jobb seriøst. I år bygger de rundt 50 bad. – Gode rutiner er med på å skape gode resultater – og vi er svært nøye med dokumentasjon og sjekklister som også kunden blir satt inn i, sier de to.
STILIG: Welhaven Entreprenør AS bygger rundt 50 bad i år.

STILIG: Welhaven Entreprenør AS bygger rundt 50 bad i år.

Lier: – For oss har bygging av våtrom blitt selve grunnsteinen i bedriften. Men først og fremst er det godt håndverk vi lever av, sier Leif Welhaven Løchen til Fagrådet for våtrom.

36-åringen er utdannet elektriker, jobber som daglig leder og er største eier i den Godkjente våtromsbedriften Welhaven Entreprenør AS. På eiersiden er også rørleggermester Truls Woldum (35).

Høy arbeidsmoral og godt miljø

Da Leif startet bedriften i 2012, var de to elektrikere. Da hadde han jobbet alene i flere år allerede. For ett år siden styrte han firmaet med 16 ansatte fra kjelleren sin i eneboligen i Lier. Nå har de flyttet inn et eget lokale – og har en flisbutikk som nærmeste nabo.

Les også: Tømrer og rørlegger er perfekt match

I dag teller de 22 ansatte fordelt på elektrikere, rørleggere, tømrere, flisleggere og kontormedarbeider. De er totalleverandør av håndverkstjenester.

– Det har vært en spennende og lærerik reise. Vi er veldig fornøyde med de som jobber i firmaet. Det er høy arbeidsmoral og veldig godt miljø blant gutta, og alle som jobber her kjenner hverandre på en eller annen måte. Det har vært et av suksesskriteriene. Vi har flinke folk som har lyst til å prestere og gjøre en god jobb. Og når gutta er ute på jobb så hjelper de hverandre, forteller Leif og Truls

Fagrådet for våtrom møter Leif og Truls på kontoret som ligger et langskudd unna E18 i Lier. Vi snakker om det karene brenner for: Håndverksfaget.

– Vi tar alle kunder like seriøst for du vet aldri hva den lille jobben kan generere senere. Det er viktig å spille med åpne kort ovenfor kunden. Gode rutiner er med på å skape gode resultater – og vi er svært nøye med dokumentasjon og sjekklister som også kunden blir satt inn i. Vi ønsker ingen misforståelser eller uenigheter. Det er derfor viktig å være ryddige. Og hos oss får alle svar. Vi ringer alltid tilbake. Alltid, understreker Truls Woldum.

Holder igjen ti prosent

Truls har godt i faren sine fotspor. Og blitt rørlegger. For to år siden tok han mesterbrevet. Leif er utdannet elektriker og fullført teknisk fagskole. Det siste året har han holdt kurs for elektrikere om TEK 17 på vegne av Nelfo og Lavenergiprogrammet. De er begge veldig opptatt av og holde seg selv og de ansatte i bedriften oppdatert på endringer og utvikling.

Les også: Disse er eksperter på lokal utbedring

Flere badene den Godkjente våtromsbedriften leverer er av den eksklusive varianten.

– Godt arbeid generer mer jobb. Vi har alltid kontraktsmøte på alle baderom vi leverer. Det skal være trygt for kunden og bruke oss. Når prosjektet er ferdig står det igjen ti prosent av totalsummen, som betales etter at vi har gått igjennom badet med kunden. Vi merker at våtromsnormen og Godkjent våtromsbedrift er blitt mer kjent blant kundene. Det er flott at kompetanse selger, sier Leif Welhaven Løchen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?